Puteți regăsii in pagina de fata rapoartele de autoevaluare asociate ultimilor ani de activitate.
Unitati de cercetare si filiale
Institutul cuprinde șase departamente de cercetare și două filiale.
- Toate
- Departamente
- Colective
- Filiale
- RADODepartamentul Remote Sensing (RADO)
- ITCDepartamentul Inginerie Tehnologica si Constructiva, Laseri si Comunicatii prin Fibre Optice (ITC)
- CERTODepartamentul Metode si Tehnici Optoelectronice de Reabilitare si Conservare a Patrimoniului Cultural (CERTO)
- RECASTDepartamentul Sisteme si tehnologii bazate pe plasma si vid pentru noi materiale avansate nanostructurate (RECAST)
- OPTOSPINTRONICADepartamentul Optospintronica
- OMBAColectiv Metode Optoelectronice cu Aplicatii Biomedicale (OMBA)
- IHPInstitutul de Cercetare pentru hidraulica si pneumatica Bucuresti (IHP)
- ICIAInstitutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA)
Proiecte de referinta
Construcții tradiționale
Proiectul Sectorial "Metode si tehnici inovative pentru evaluarea interventiilor de conservare-restaurare si urmarirea constructiilor traditionale"
VINIVITIS
Sistem complex, integrat pentru optimizarea tehnologica si valorificarea superioara a subproduselor vitivinicole
CONVENER
Establishing a High Level Proficiency NUcleus in the Field of Increasing Reneweable Energy Conversion Efficiency and Energy Independence by using combined resources
Noutati
-
Participare remarcabila a INOE 2000 La EUROINVENT 2023
16 MEDALII,o diploma de excelenta si un certificate de apreciere din partea juriului international. Participarea cu success a INOE 2000 la competitiile internationale din domeniul inventicii si inovarii nu surpinde. La cea mai recenta editie a EUROINVENT, palmaresul s-a imbogatit cu recunoasteri valoaroase si mult ravnite.8 Medalii de aur, 5 medalii de argint, o medalie de bronz, o diploma de excelenta si un certificate de apreciere din partea juriului intenational pentru d-na dr.ing. Alina Vladescu - valoroasa incununarea participarii multianuale si a nivelului incontestabil de inalt profesionalism.
-
ACTRIS ERIC a fost înființat!
Infrastructură europeană de cercetare oferă date și servicii de top în cercetarea atmosferică. Comisia Europeană a luat o decizie mult așteptată de a înființa infrastructura de cercetare pentru aerosoli, nori și gaze minore (ACTRIS) ca un consorțiu european pentru infrastructuri de cercetare (ERIC). Șaptesprezece (17) țări pun în comun resurse pentru a deschide accesul la o gamă largă de tehnologii, servicii și resurse în domeniul științei atmosferice. Decizia și statutul ERIC vor fi curând publicate în Jurnalul Oficial al UE. Felicităm colegii implicați în această realizare pentru efort, perseverență și încrederea în succes! Contact: ACTRIS-România: Doina Nicolae, coordonator ACTRIS-România, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
-
Smart Diaspora 2023
INOE organizează workshopul “Promoștiință: de la citizen science la accesul liber în infrastructuri de cercetare europene”, împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București și Universiteit Leiden, în cadrul conferintei “Smart Diaspora 2023. Diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, ce se va desfășura în perioada 10-13 aprilie 2023 la Timișoare, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI în parteneriat cu Academia Română.